Aschehoug Univers tar over for Lokus

Fra skolestart 2021/22 finner du alle våre digitale læremidler på Aschehoug Univers. Lokus har fulgt oss i mange år, men legges ned på grunn av ny læreplan og teknologi.

Illustrasjon med tekst om at Lokus legges ned

Bedre for deg

For å gjøre en hektisk lærerhverdag litt enklere, så samler vi alt vårt digitale innhold på ett sted – Aschehoug Univers. Her finner du læremidler som er tilpasset fagfornyelsen (LK20).  

Ny teknologi og ny læreplan  

Læremidlene på Lokus er tilpasset Kunnskapsløftet 2006, og mange av nettstedene er laget med programvare som ikke tillates lenger, slik som Flash.   
Vi er veldig stolte av innholdet vårt på Aschehoug Univers. Som lærer kan du føle deg trygg på at våre nye digitale læremidler er grundige, tar fagene på alvor og aktiviserer elevene.  

Hva betyr dette for deg som bruker Lokus.no?

Læremidlene du har brukt på Lokus.no, blir erstattet med innhold som er tilpasset fagfornyelsen (LK20) på Aunivers.no. Dette gjelder alle Vg1- og Vg2-titlene.
 
Hva med Vg3-titlene?

De digitale ressursene for Vg3 tilpasset fagfornyelsen blir ikke klare til skolestart 2021. Fra skolestart tilbyr vi derfor en gratis løsning som gir deg anledning til å laste ned undervisningstips, kopieringsoriginaler, terminprøver, tidligere eksamenssett, årsplaner, fasiter og lydfiler fra utvalgte læremidler. Denne løsningen finner du på Aunivers.no fra skolestart 2021.

Hva skjer med Unibok?

Du vil finne unibøkene i bokhylla som før på Unibok.no. Når du er innlogget på Aschehoug Univers, har du en egen inngang som leder deg til dine unibøker.

Få oversikt

Under finner du dokumenter som gir detaljert oversikt over hvilke videregående-titler tilpasset fagfornyelsen som overtar for Kunnskapsløftet-titlene. Her framgår det også hvilke Vg3-titler som er ivaretatt med muligheter for nedlastning på Min side på Aunivers.no.  

Last ned dokumentet for Vg1–Vg2.

Last ned dokumentet for Vg3.