Kokkekamp 2021

Tema for årets kokkekamp er klimaavtrykk. Ellen Aabol har satt opp et supert menyforslag til inspirasjon!

3 retters meny med Ellen Aabol

Med fokus på å lage en bærekraftig meny, skal vi forsøke å bruke så mye som mulig av ingrediensene vi har kjøpt inn, samt ha en rød tråd gjennom det hele. Vi skal derfor lage en 3-retters med gulrot som gjennomgående hovedingrediens. Gulrot har et CO2-utslipp på 0,3 per kg og er en kortreist, allsidig grønnsak. Med andre ord, en meget bærekraftig grønnsak. Vi går for en vegetarisk meny, da kjøtt er en av «verstingene» når det kommer til klimaavtrykk innen matproduksjonen.

Kilde: Framtiden.no

Meny

Forrett: Honningglaserte gulrøtter med fetaost og koriander

Hovedrett: Gulrotsuppe

Dessert: Gulrotkake

Last ned oppskrift og fremgangsmåte.

 

Tips til bruk av tid

1. Start med det som må stekes i ovnen. Da kan det stå og gjøre sitt mens dere på gruppa gjør alt mulig annet. Lag så hovedretten. Tilbered og server forretten mens hovedretten koker. På den måten er hovedretten klar til servering med en gang forretten er spist opp. Anrett desserten idet hovedretten er servert. 

2. Hold det ryddig på kjøkkenbenken underveis, for å til enhver tid ha god oversikt!

3. Gi folk på gruppa forskjellige ansvarsområder.

 

Sett opp meny, budsjett og lag diplomer!

På Aunivers.no kan elevene sette opp menyene, budsjett og ferdig resultat. Du som lærer finner finner mange fine diplomer til alt fra beste forrett til fineste borddekning! Gå til læringsløpet her.


Lykke til, og enjoy!